Månedlige arkiver: november 2013

Oljefylke eller fornybarfylke?

Publisert i Rogalands Avis 19.11.2013

vindmoellerStadig hører vi folk si at politikere ikke er til å stole på. Hvis vi ser på det som skjedde i fylkesutvalget 05. november kan det se slik ut, fylkespolitikerne i Høyre overrasket da med å si nei til videre vindkraftutbygging i Rogaland. 

I valgkampen holdt politikerne taler om tilrettelegging for fornybarsatsing og forsterking av klimaforliket. Her i Rogaland hørte vi høyrepolitikere si at Rogaland skulle bli et energifylke, med satsing på fornybar energi ved siden av olje og gass. Dette ble for eksempel sagt av Siri Meling i debatten på Oljemuseet den 27. august. Hun gjentok både her og ellers i valgkampen at næringslivet er avhengig av forutsigbare rammebetingelser og at Høyre ikke vil gjøre som den forrige regjeringen, endre spillereglene over natta.

Men nå, bare måneder etter valget sier fylkespolitikerne fra Høyre nei til samtlige nye vindkraftprosjekt i Rogaland. Dette kom fram da de skulle gi en høringsuttalelse til 8 prosjekter som blir konsesjonsbehandlet av NVE. Les videre

facebooktwittermail