Månedlige arkiver: august 2013

Trenger vi egentlig Rogfast?

Publisert i Rogalands Avis 13.08.2013

I helga opplevde vi det igjen. Brann i vogntog i Byfjordtunnelen, mange engstelige holdt pusten for å høre hvor alvorlig dette var. Vi fikk raskt lange køer på begge sider.

Aftenbladet hadde i mars en leder med tittelen: ”Region med tunnelsyn”. Tunnelsyn er som kjent noe vi kan få hvis promillen er høy, hvem er det som er ruset, og på hva?

Vi vanlige dødelige fikk først høre om Rogfast som noe man diskuterte på Solamøtene. Oljeindustrien trengte en raskere og sikrere forbindelse mellom Stavanger og Bergen. Første gang vi leste at det var foreslått en sammenhengende tunnel fra Randaberg til Bokn hørtes dette ut som en dårlig vits. Men på de årlige Solamøtene kunne politikere fra Rogaland stå fram og høste applaus, de forsikret oljeindustriens folk at dette var noe de skulle slåss for, dette var en  regional kampsak. Rogaland kunne ikke puste eller utvikle seg videre hvis vi ikke fikk en 25 kilometer lang tunnel på 392 meters dyp.

For å få dette på plass ble det bestilt en skreddersydd rapport som selvfølgelig ble presentert på Solamøtet. Dette var i 2009. Les videre

facebooktwittermail