Månedlige arkiver: januar 2013

Dagens solskinnshistorie.

Publisert i Rogalands Avis 29.01.2013.

I dag tenkte jeg å fortelle en solskinnshistorie, uten klaging på andre politikere, uten pekefingre og uten svartmaling.

Dette fordi noen har spurt: Er Miljøpartiet De Grønne misfornøyd med alt? Cruisebåter i indre havn, unødig bilkjøring, oljeavhengigheten, manglende klimasatsing. Jo, det er mye å gå løs på i denne byen. Men nå altså en solskinnshistorie. Hvordan skal vi velge ut denne? Det er mange kandidater. Solskinnshistorien bør være en positiv trend, noe som går bedre enn før. Les videre

facebooktwittermail

Ikke fortjent Stavanger !

Publisert i Rogalands Avis 25.01.2013

Mandag 21.01. forteller Rogalands Avis at Stavanger er en av 17 byer i finalen i Earth Hour City Challenge 2013.

Stavanger kommer er altså med i finalen i en kåring om å være best på bærekraft og best på klimapolitikk. Dette er det vanskelig å fatte, noe jeg sa til journalisten som ringte. Men etter å ha undersøkt mer fant jeg ut at vurderingsgrunnlaget er begrenset til Miljø og klimaplanen som ble vedtatt i juni 2010. Det var også kun 7 av landets kommuner som tok arbeidet med å melde på sine klimaplaner, og av disse kom 3 med i finalen.

Det er hyggelig at WWF liker Stavanger sin klimaplan. Klimaplanen sier at Stavanger skal kutte sine klimautslipp med 20% før 2020 sammenlignet med 1991, og at mesteparten av dette må skje i transportsektoren.  Vi vet nå at dette er en beskjeden målsetting, det er mindre enn det FN mener er nødvendig for å holde den globale oppvarmingen under 2grader.

Problemet er at flertallspartiene i Stavanger snakker med 2 tunger i denne saken. Les videre

facebooktwittermail

Vi har ikke tid til å furte.

Publisert i Rogalands Avis 15.01.2013

For noen uker siden opplevde vi en politisk spurt etter bybaneballen. Etter avstemningen i fylkestinget ble ballen tatt av banen av departementet. Så nå venter vi på at samferdselsministeren tar et utspark.

Men denne kampen var kanskje mer enn enkelte tålte. Noen er nå fornærmet over at andre ikke feirer, andre klager over uvennlige blikk, og ordførerne er fornærmet over at ministeren ikke har tid til å ønske dem velkommen til departementet. Imens bidrar den oljesmurte veksten til at køene og klimautslippene vokser.

Politikere i fylkestinget, i Sandnes og i Stavanger bør imens bruke tiden på utfordringene med de grepene vi vet vil virke. Bybane eller bussway vil uansett ikke ordne alt, og uansett variant vil dette ligge et stykke fram i tid. Les videre

facebooktwittermail

Det er Rogalands Avis som er ahistoriske

Publisert i Rogalands Avis 09.01.2013 som et svar på denne lederen:

http://www.rogalandsavis.no/meninger/leder/article6428665.ece 

Ra hevder i sin lederartikkel 07.01. at jeg misforstår både hva et museum er og hva det skal brukes til.

ICOM (det internasjonale museumsrådet) bruker denne definisjonen «Eit museum er ein ikkje-kommersiell, permanent institusjon som skal tena samfunnet og samfunnsutviklinga». I NOU 1996 nr7 om museer kan vi lese at de skal skape «innsyn i og ansvarskjensle for biologisk mangfald og økologisk samspel»

Det private Oljemuseet oppfyller slik det er nå ikke disse definisjonene. Dette til tross for at de fikk gratis tomt midt i sentrum.  Vi bør da kunne kreve noe tilbake.

Rogalands Avis hevder videre at jeg vil forby det jeg ikke liker. Det stemmer ikke, jeg har fokusert på det som mangler i Oljemuseet. Les videre

facebooktwittermail