Månedlige arkiver: oktober 2012

Er bybanen grønn?

Publisert i Rogalands Avis 23.10.2012

 Miljøpartiet De Grønne arbeider for et samfunn som baserer seg på økologiske prinsipp, framtidige generasjoner skal få de samme muligheter som de vi har i dag. Vi har som eneste parti laget en klimaplan som tar sikte på å gjennomføre de klimakuttene FN mener er nødvendige. Dette innebærer blant annet å la endel av de nye olje og gassfunnene ligge på vent, og å trappe ned leting etter mer olje og gass. Norge må framover satse på å stå på andre næringsbein, og flest mulige av disse må være grønne. For å gjennomføre en slik dreining må vi inn på Stortinget, derfor sikter vi mot Stortingsvalget i 2013.

I Stavanger vil dette bety en mye flatere vekstkurve med mindre press i boligmarkedet og færre bilkøer. En grønn politikk fra Stortinget vil innebære at vi slipper å bygge flere motorveier og vi vil kunne beholde de siste restene av matjord. Men som lokalpolitikere må vi likevel løse de utfordringene oljebyen Stavanger sitter midt oppi. Akkurat nå betyr det at vi må finne fram til et framtidsrettet kollektivsystem. En framtidig vekst i transport kan ikke løses med mer bilkjøring, dette har vi rett og slett ikke plass til. Les videre

facebooktwittermail

Vi satte flere rekorder i 2012

RA kronikk cruise 09.10.2012Publisert i Rogalands Avis 09.10.2012

Fredag 28.09. kunne Stavanger Havn IKS melde på sin hjemmeside at 2012 blir et nyttrekordår for cruisetrafikk til Stavanger, med 165 anløp.

Denne sesongen har vi ofte hatt fire store cruiseskip samtidig. Og pilen peker videre oppover, vi skal glede oss til mer enn 200 besøk i 2013. Det varsles også at cruisebåtene ikke bare skal komme i sommersesongen, men hele året.

Det er klart at noen tjener penger på dette. 

Men dette har også en kostnadsside, og den kan ramme oss alle.

Småbåttrafikk: I flere hundre år har fiskere og bønder fra Ryfylke og øyene seilt eller rodd til Vågen for å selge eller kjøpe varer. I den trange Vågen fortøyde de båtene tett i tett og utenpå hverandre. De siste tiårene er det småbåtturister som har dominert.

Stavanger Havn fjernet nylig den ene flytebryggen fra Vågen, for å få plass til større cruiseskip. Dermed er Vågen kraftig redusert som småbåthavn. Med  cruiseskip på besøk er det faktisk Les videre

facebooktwittermail