Kategoriarkiv: Ukategorisert

Hva skal vi bruke lottogevinsten til?

Publisert i Rogalands Avis 22.10.2013

hva skal vi bruke lottogevinsten til?Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet tok ikke i bruk sin åttende og siste sjanse til å gi Norge en ny kurs. Det siste budsjettet de etterlot seg er stort sett bare en fortsettelse av det gamle.

Noen av bevilgningene under Olje- og energidepartementet illustrerer totalbildet: Det ble gitt 10 ekstra millioner til Petoro og Oljedirektoratet og 10 millioner til et nytt forskningssenter ved Universitetet her i Stavanger. Forskningssenteret skal bidra til økt oljeutvinning, slike signaler er ikke til å ta feil av.

Alle som skal investere i næringsutvikling, produktutvikling, utdanning og forskning i Norge får bekreftet at i overskuelig framtid ligger de største mulighetene i petroleumssektoren. Alle som vurderer å satse innen bærekraft og fornybar teknologi får bekreftet at de fortsatt står overfor dårligere politisk støtte og dårligere rammevilkår, enn om de hadde satset innen olje og gass.

Selvsagt utnytter de rødgrønne mulighetene som ligger i et avslutningsbudsjett. De retter søkelyset mot Høyres og FrPs pengebruk gjennom en tilsynelatende restriktiv praktisering av handlingsregelen. Les videre

facebooktwittermail